PRVI FOTOSAFARI U BORU

Foto klub “Dunav” iz Donjeg MIlanovca, Udruženje građana “Vilaž” i Planinarsko društvo “Dubašnica” iz Zlota organizovali su ovog vikenda prvi fotosafari u borskoj opštini. – Učesnici, eminentni srpski fotografi oduševljeni su Borom i njegovom okolinom.

0513_foto_safari
BOR – Foto klub Dunav iz Donjeg MIlanovca, Udruženje građana Vilaž i Planinarsko društvo Dubašnica iz Zlota organizovali su ovog vikenda prvi fotosafari u borskoj opštini “Dobra i loša zemlja”. Učesnici, eminentni srpski fotografi oduševljeni su Borom i njegovom okolinom.

Bor i njegovu okolinu ovog vikenda posetilo je desetak najpozantijih srpskih fotografa. Tokom trodnevnog fotosafarija, koji se prvi put organizuje u borskoj opštini oni su posetili samo neke prirodne znamenitosti ovog kraja. Iako oni kroz objektiv fotoaparata drugačije, na jedan umetnički način, vide stvari oko nas složili su se da su Bor i njegova okolina puni kontrasta.

0513_bozidar_vitaz“Oduševljen sam Borom i njegovom okolinom, posebno bačijama na Dubašnici. Žalosno je, međutim što lepe fotografije pravimo na devastiranom području kakvo je jalovište kod Oštrelja” – kazao je Božidar Vitaz predsednik Skupštine Foto saveza Srbije.

Prvi fotosafari u borskoj opštini organizovali su Foto klub “Dunav” iz Donjeg Milanovca, Udruženje građana “Vilaž” i Planinarsko društvo “Dubašnica” iz Zlota.

0513_borislav_milovanovic“Cilj nam je bio da privučemo što više eminentnih fotografa iz Srbije koji će široj javnosti slikom pokazati šta sve Bor i njegova okolina mogu da ponude” – dodao je Borislav Milovanović,

iz Svetske asocijacije fotografskih udruženja.

Novo okupljanje najpoznatijih umetnika fotografa biće organizovano na jesen, ali osnovni cilj im je da foto safari postane tradicija, jer je Bor i njegova okolina veliki izazov za sve umetnike. Svi oni koji jednom dođu u grad bakra požele ponovo da se vrate.

Izvor: link

Autor: Ljiljana Đorđević